vineri, 10 iulie 2009

Cum stergi un folder sau un fisier care nu-ti permite sa-l stergi prin metode clasice

Uneori, un fisier sau un folder nu poate fi sters sau redenumit deoarece Windows-ul spune ca este folosit de alt program.

Ca sa rezolvi aceasta problema, urmeaza pasii:

1. Da un restart la calculator si incearca din nou sa stergi.

2. Daca incerci sa stergi un program cu terminatia .exe, motivul pentru care nu poate fi sters este acela ca programul ruleaza in acel moment. Opreste-l, apoi sterge fisierul sau folderul.

3. Daca nu l-a sters atunci deschide Start -> Run -> cmd, si incearca sa stergi fisierul dorit cu comanda DEL, sau sa stergi folderul dorit cu comanda RMDIR.

4. Daca tot nu merge, deschide Task Manager (Ctrl + Shift + Esc) si inchide aplicatia explorer.exe si tot ce tine de ea, apoi apasa tasta windows+R si incearca sa stergi cu comenzile mentionate mai sus. Dupa ce ai terminat, scrie in linia de comanda explorer, pentru a reporni desktopul.

5. Daca nici acum nu a reusit sa stearga atunci porneste Windows-ul in Safe Mode si incearca sa stergi fisierul sau directorul. Cum pornesti Windows-ul in Safe Mode? Atunci cand pornesti calculatorul, inainte sa iti apara Logo cu windows, apasa tasta F8 pana o sa-ti apara optiunile de bootare. Alege optiunea Start Windows in Safe Mode.

6. Daca ai instalat pe calculatori un alt sistem de operare booteaza de pe el, sau de pe LIVE CD/LIVE DVD cum ar fi BartPE, Knoppix, sau alte sisteme de operare care poate sa citeasca NTFS sau FAT32, si incearca sa stergi fisierul de acolo.

7. Un alt sfat bun ar fi acela sa scoti harddisk-ul din calculator si sa-l conectezi la un alt calculator. Acum mai mult ca sigur vei putea sterge fisierele sau folderele problema.