luni, 10 august 2009

nokia n73 tips and tricks

  1. In primul rand la achizitionarea telefonului verificati cutia, deschideti telefonul faceti apel, verificati daca bateria are holograma cu nokia lipita pe baterie, verificati castile la conectare cat si calitatea sunetului si buna functionalitate a lor, verificati cardul de memorie daca este bun si functionabil.
  2. Primul lucru care trebuie sa il facem este sa formatam cardul de memorie pentru a nu cauza erori fizice cat si software, Tools > Memory Card > Format memory card atentie: de fiecare data cand vreti sa scoateti cardul din telefonul mobil nu uitati sa folositi functia remove memory card Tools > Memory Card > Remove memory card apoi il scoateti din telefon si apasati tasta de confirmare pentru ok.
  3. Daca aveti probleme de instalare a anumitor fisiere .sis pe telefonul dumneavoastra trebuie sa stiti ca noul packet de Symbian OS 9.1 cunoscut si numele de SISX difera de la format la format.Pachetele mai vechi de SIS nu sunt suportate .
  4. Nu puteti folosi aplicatii mai vechi de Nokia S60 pe un nou device Nokia, deoarece upgrade-ul la soft sau symbian duce la folosirea doar a Series 60 cu aplicatii 3rd.
  5. Daca aveti probleme de conectare intre telefonul Nokia si PC urmati acest link
  6. Daca memoria telefonul dumneavoastra este prea algomerata de date, puteti transfera aceste date pe cardul de memorie Office > File mgr view markati fisierele care sa fie mutate Move to folder > Memory card apoi folderul.
  7. Daca pe ecran va apare un text ” Installation security error. Unable to install. Aveti grija la aceste proceduri si la aceste pachete de instalare care va intampina cu acest mesaj, urmati urmatorii pasi doar daca sunteti sigur ca sursa aplicatie de instalare este una buna si apreciata.Duceti-va in Application Manager selectati aplicatia care doriti sa o instalati apasati pe Options>Settings si ve-ti vedea 2 optiuni 1) Software Installation ( setati pe functia “All” ) 2) Online Certificate. ( setati pe functia “Off” ) Dupa instalarea aplicatiei dorie reveniti la setarile originale, nu lasati aceste setari sa fie active.
  8. Puteti sa va folositi telefonul fara o cartela SIM in telefon, profilul Offline fiind activat automat cand se face schimbarea pe functia fara cartela SIM, aceast lucru este folositor in cazul in care vreti sa introduceti cartela SIM in alt telefon.
  9. Daca observati ca viata bateriei dumneavoastra incepe sa scada trebuie sa opriti functia de cautare a retelelor de tip 3G din telefonul dumneavoastra.Pentru a executa aceasta operatiune facem click enu>Tools> Settings>Network> apoi selectati GSM.
  10. Daca nu va puteti sterge email-urile din inbox iar dumneavoastra apasati pe delete si apare o linie rosie peste ele asta inseamna ca email-urile vor fi sterse odata ce veti da re-sync cu contul dumneavoastra de email.
  11. Puteti crea propriile theme pentru telefonul dumneavoastra mobil cu ajutorul programului Theme Studio 3.2 disponibil pentru download aici
  12. Daca bateria va scade foarte repede incercati sa inchideti technologia Bluetooth cand nu aveti nevoie de ea, dati click Connection settings>Packet data conn si schimbati pe >When needed. Inchideti toate aplicatiile care nu va sunt necesare care ruleaza in background, pentru a efectua aceasta operatiune tineti apasat lung pe tasta de meniu apoi selectati aplicatia dorita din lista si iesiti din aplicatie.
  13. Daca beculetul albastru de status de la telefonul dumneavoastra clipeste mereu trebuie sa stiti ca este o indicatie referitoare la screen power-ul care a fost trecut pe off ( pentru a salva durata de viata a baterie) dar mai trebuie sa stiti ca telefonul este valabil si activ.Daca doriti sa dezactivati aceasta functie puteti sa treceti modului de sleep pe off Settings>Phone>Display, totusi aceasta operatiune poate reduce durata de viata a bateriei.
  14. Daca nu aveti un key de autolock puteti instala unul dintre aceste programe freeware a) Autolock: blocheaza tastele dupa o anumita perioada de timp specificata Mlock: odata instalata va aparea pe ecranul de standby, printr-un simplu click puteti bloca tastele.
  15. Sunetele mp3 dupa transferarea lor pe cardul de memorie al telefonul dumneavoastra trebuie listate in telefon, pentru a va aparea melodiile adaugate in telefon la functia de Music Player trebuie sa facem click Music player>Options>Refresh music library telefonului i se aloca un anumit timp care depinde de cate fisiere ati adaugat pentru a face aceasta listare, dupa terminare apasam tasta pentru simbolul de Ok.
  16. Daca atunci cand faceti zoom in galeria de imagini la 50% vi se afiseaza un mesaj ” Not enough memory” verificati daca aveti ultima versiune firmware instalata in telefonul dumneavoastra ( apasati urmatoarea combinatie de taste: *#0000# pe telefon cand este in standby, daca nu puteti face nimic asupra acestei probleme consultati un service nokia sau faceti-o singur acasa prin aceasta metoda.
  17. Daca atunci cand transferati un numar mai mare de fisere pe cardul de memorie va apare mesajul de “Memory card corrupted” solutia rapida este sa apasati butonul de power si sa selectati “remove memory card” iar apoi introduceti cardul inapoi,telefonul ar trebui sa revina la normal.
  18. Exista 3 tipuri de metode care le puteti folosi pentru a transfera muzica de pe PC pe telefonul dumneavoastra.a) Selectati telefonul ca external hard drive conectati telefonul la PC cu ajutorul cablui de date USB sau bluetooth si selectati optiunea “Mass storage device” iar apoi transferati fisierele. b) Metoda Synchronize,puteti sa o sincronizati cu ajutorul programului Windows Media Player, atasati cablul USB si selectati Media player ca metoda de conexiune. c) Folositi managerul Nokia Audio Manager (disponibil in PC Suite) atasati cablul USB iar apoi selectati PC Suite ca metoda de conectare.
  19. Daca alte telefoane nu va pot gasi pe conexiunea de tip Bluetooth chiar daca bluetooth-ul este pornit, aceasta poate fi rezolvata prin Menu> Connect> My phone’s visibility> Shown to all.
  20. Pentru utilzatorii de cartele/abonamente Vodafone care doresc sa aiba celula de informatie activata ( cunoscuta sub busola de informare a locatie, in care va spune in ce releu sunteti conectat, practic acest nume de releu unde este conectat in retea telefonul este numele zonei in care va aflati) trebuie sa stiti ca acesta celula nu poate fi afisata din 2 cauze. a) Sunteti pe modul DualMode de retea, aceasta implica activarea conexiuni de retea de tip 3G, trebuie sa comutati pe functia de GSM pentru ca celula sa fie vizibila pe ecran b) Daca nici atunci cand ati activat functia de la pasul a) trebuie sa mergem in Tools>Settings>Phone>Standby mode>Off pentru ca functia de bara de aplicatii in modulul standby acopera textul de celula de informare a zonei, poate fi vizibila fara a fi dezactiva dar numai atunci in momentul in care intrati si iesiti imediat din meniu, dar trebuie sa va uitati repede ce zona este deoarece va disparea in 2-3 secunde.
  21. Pentru a transfera numerele de telefon din agenda telefonului,imaginile,fisierele de tip audio cat si aplicatii instalate deja pe un telefon de marca Nokia puteti sa le copiati pe alt telefon Nokia prin functia de Transfer gasita in meniul Tools.
  22. Daca telefonul dumneavoastra se incarca greu la lsitarea de melodii in Music Player sau a videoclipurilor trebuie sa mai stergeti din videoclip-uri/melodii pentru a mai face loc pe cardul de memorie pentru a se misca repede,deasemenea daca telefonul se misca putin ingreunat la meniu,sar putea ca cardul de memorie sa fie incompatibil cu telefonul dar suportat ca card de memorie, sau capacitatea cardului de memorie este prea mare pentru telefonul dumneavoastra.
  23. Se pot trimite fisiere de installer, asa numitele aplicatii deja instalate, dar doar in cazul in care aveti o piesa de puzzle in stanga cu un colt albastru, acelea se pot trimite, cele cu coltul rosu nu pot fi trimise.