luni, 10 august 2009

Sfaturi pt telefoanele cu sistem de operare Symbian

-Pastrati memoria interna ( C:/ ) cat mai libera.
-In memoria interna este recomandat sa instalati doar antivirusul. restul programelor instalati-le pe cardul de memorie.
-Nu tineti bluetooth-ul pornit decat atunci cand faceti transfer de fisiere.
-Daca aveti bluetooth-ul activat in spatiile publice aglomerate sunt sanse sa primiti mesaje virusate prin bluetooth. Deasemenea, bluetooth-ul consuma foarte mult bateria.
-Instalati doar programele recomandate de site-uri de incredere.
-Daca aveti optiunea de a modifica marimea cache-ului(din meniul browserului) setati-i o valoare generoasa pentru a evita mesajele de eroare(memory full). de exemplu setati marimea la 4 MB( sau 4096 KB).
-Pentru a trimite prin Bluetooth/Infrarosu ORICE tip de fisier cu ORICE EXTENSIE, folositi Profi-Explorer(acest program se instaleaza automat cu programul Profi-Mail) sau X-Plore.

-In cazul in care primiti prin Bluetooth/Infrarosu un fisier mai mare decat memoria interna disponibila, intrati mai intai in Mesaje > Setari > Altele > Memoria in uz > selectati cardul de memorie.
-Mesajele primite prin bluetooth le gasiti cu un file manager(Profi-Explorer, X-Plore, FExplorer) in E:/system/mail (E:/ = cardul de memorie).
-Pentru a evita mesaje de genul "Memory full", inchideti aplicatiile pe care nu le folositi.
-Pentru a vedea ce programe aveti deschise la un moment dat, tineti apasata tasta de meniu cateva secunde.
-Pentru a inchide unul dintre acele programe, dati de joystick in sus sau in jos si apasati tasta "c"(de stergere).
-Pentru a selecta textul dintr-un document EDITABIL, tineti apasata tasta "creion", apoi din joystick dati stanga/dreapta/sus/jos si selectati textul. apoi apasati din nou tasta creion si selectati operatiunea(cut, copy, paste).