luni, 17 august 2009

Validating/Fixing X360 Games for Live !

Daca folositi sistemul Live de la Microsoft si vreti sa jucati jocuri piratate, atunci este nevoie sa verificati jocurile inainte de a le scrie. Asta deoarece, in cazul in care jocul nu este corect "stealth-uit" veti primi ban fara nici o discutie.

Acest ghid va prezinta modul in care se poate folosi programul ABGX360 pentru verificarea si repararea imaginilor .iso inainte de scriere.

Atentie, daca jocul nu este trecut prin ABGX360 sau Mulleter inainte de a va conecta pe Live, chiar daca nu jucati pe net, exista sansa ca acel joc sa fie recunoscut ca un back-up si in consecinta veti fi marcat pentru ban.

Sa purcedem !

1. Programul : http://abgx360.x-scene.com/abgx360_v1.0.1_setup.exe

2. Setarile :

a. Options :


resized image

b. Autofix :


resized image

c. Misc :


resized image

Dupa ce ati facut aceste setari mergeti la File -> Save Settings -> Default. Faceti acest lucru ca sa va scutiti de stres-ul setarii zilnice a programului.

3. Incarcarea imaginii :


resized image

Open File/Folder -> Launch

4. Verificare si reparare erori :


resized image

5. Note Culori Text :

a. Culoarea Galbena este folosita aici pentru a evidentia faptul ca o parte din procesul de verificare nu a fost efectuat. Problema aceasta este de obicei cauzata de lipsa fisierelor din database pentru verificare comparativa. De aici deducem ca apare mai frecvent la jocurile NOI, care inca nu au aparut pe piata si cei de la ABGX360 nu au avut ocazia sa introduca patch-urile in db.

In acest caz jocul va merge pe consola, dar siguranta voastra nu poate fi asigurata cand va conectati pe Live !

De asemenea mai poate aparea text de culoare galbena cand programul aplica un fix specific.

b. Culoarea Albastra indica faptul ca programul downloadeaza fisierele necesare de pe servere. Acest lucru se intampla deoarece uneori apar patch-uri noi in db, patch-uri care trebuie aplicate.

c. Culoarea Rosie atentioneaza asupra unei probleme mai importante ! Denota o eroare in fisierele imaginii .iso si este foarte probabil ca jocul nu va rula deloc. ATENTIE ! - Daca jocul merge, printr-o minune, in nici un caz sa nu va conectati la LIVE cu acel DVD in unitate. Veti lua ban sigur !

d. Culoarea Verde semnifica faptul ca totul este la locul lui si jocul in teorie ar trebui sa fie sigur pentru LIVE.

6. Note finale :

a. Daca folositi XdvdMulleter va recomand cu caldura sa schimbati si sa treceti pe ABGX360. Acel soft a ajuns la finalul dezvoltarii sale, a fost creat de aceeasi echipa care a facut ABGX360 in scopul inlocuirii lui.

b. Aceste fix-uri dureaza maxim 5 minute pentru a fi facute (cu tot cu verificare). Chiar daca nu jucati pe LIVE, dar va mai conectati din cand in cand pentru anumite update-uri, este ABSOLUT necesar sa folositi un program de verificare a imaginilor inainte de a le scrie.

c. Cum am spus si mai sus, jocurile nou aparute de cele mai multe ori nu vor avea fisiere in db pentru comparatie, deci posibil sa nu fie "safe". In acest caz, puteti astepta cateva zile ca sa apara fisierele necesare in db si sa se poata face o comparatie, si implicit un patch corespunzator.

d. Atentie, exista posibilitatea desi mica, sa luati ban chiar daca jocul a fost trecut prin ABGX360.
Acest lucru se intampla in cazul in care fisierele din db nu au fost corect realizate si automat acele erori au fost imprimate unei imagini .iso. Totusi, acest lucru se intampla foarte rar si de obicei, sunt remediate imediat.
Desigur, exista alte posibilitati ca Microsoft sa dezvolte alte metode de scanare, dar deja vorbim SF.

e. .ISO-urile la care in timpul verificarii sunteti atentionat cu culoare rosie probabil nu vor rula pe consola. Daca ruleaza printr-o "minune", in nici un caz sa nu va conectati la LIVE cu DVD-ul pe care e scrisa imaginea busita in unitate !

f. Dupa verificare si aplicarea patch-urilor, puteti trece inca o data imaginea prin program pentru a vedea daca totul este A.O.K.